Support​

Vi finns här för dig, lämna ett meddelande så svarar vi dig inom 24 timmar.

FAQ​

Här är svaren på några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte hittar svaret på just din fråga, vänligen kontakta kundtjänst.

Vad är ett id-skydd?

Ett ID-skydd är en tjänst som syftar till att skydda en individs personliga information och identitet från stöld, bedrägeri och missbruk. Det innebär vanligtvis att ens personuppgifter övervakas och att man får varningar om någon försöker använda ens identitet i olagliga eller obehöriga syften, som att öppna kreditkonton eller göra köp i ens namn.

Vad är ett kreditlås?

Ett kreditlås är en säkerhetsåtgärd som används för att hindra obehöriga från att ta kreditupplysningar eller lån på ditt namn. När kreditlåset är aktiverat så kan ingen hämta din kreditinformation. Det hjälper till att skydda en persons kreditinformation från att användas för bedrägeri eller identitetsstöld.

Jag har blivit ID-kapad, vad ska jag göra?

Om du har blivit ID-kapad, överväg att använda vår ID-skyddstjänst. Vi kan hjälpa dig att övervaka din identitet, sätta upp varningar om bedrägeri på din kreditrapport och ge dig råd om hur du kan skydda din personliga information. Kontakta oss för mer information.

Hur loggar jag in på min profil?

Du loggar in på din profil med hjälp av BankID eller e-post och lösenord som du valde när du aktiverade profilen. Du kan logga in direkt här.

Om du har några problem med att logga in, tveka inte på att höra av dig till oss på support@ekonomiplus.se så hjälper vid dig!

Hur lång ångerrätt har jag?

Du har 14 dagars ångerrätt. Vi tillämpar självklart lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

Jag hade inte tillräckligt på kontot när pengarna skulle dras via autogiro, vad händer nu?

Om det inte finns tillräckligt med pengar på ditt bankkonto vid det första autogiro dragningsförsöket, kommer vi att göra upp till fyra dragningsförsök de kommande dagarna. Om täckning fortfarande saknas vid de efterföljande dragningsförsöken kommer en påminnelse med en påminnelseavgift att skickas till dig via e-post.

När kan jag säga upp mitt id-skydd?

Alla våra tjänster säljs som 12-månadersabonnemang. För att avsluta och förhindra automatisk förnyelse, mejla oss på support@ekonomiplus.se senast 3 månader före avtalsslutet.

Fyll i dina kontaktuppgifter, och vi kommer att kontakta dig inom kort


  Öppettider

  Alla vardagar från 9:00 till 17:00

  Logga in

  Du kan logga in här

  Allt du behöver veta om ID-skydd och Identitetssäkerhet

  Bra att veta om ID-skydd:

  ID-skydd är en viktig säkerhetsåtgärd som hjälper dig att försvara din identitet och dina personuppgifter från att hamna i fel händer. Det är som en försäkring mot de allvarliga konsekvenser av identitetskapning och bedrägeri. Genom att investera i ID-skydd kan du känna dig tryggare och bättre förberedd på att hantera eventuella hot mot din identitet.

  Så fungerar ID-skydd:

  För att förstå vikten av ID-skydd är det viktigt att förstå hur det fungerar. ID-skyddssystemet är utformat för att övervaka din personliga information och varna dig om något misstänkt händer. Det innefattar övervakning av kreditrapporter, övervakning av internet och dark webb samt skydd mot läckor av dina personliga uppgifter eller lösenord på internet. Alla dessa komponenter arbetar tillsammans för att förhindra identitetsstöld och ge dig trygghet.

  Dina personuppgifter finns på nätet:

  Det är viktigt att vara medveten om att dina personuppgifter kan vara tillgängliga på internet. Det inkluderar allt från namn och adress till personnummer och ekonomisk information. Denna information kan användas av bedragare för att utföra brottsliga handlingar i ditt namn. Genom att förstå var och hur dina uppgifter kan finnas online, kan du bättre uppskatta vikten av att skydda dem.

  Så undviker du ID-stöld:

  För att undvika att bli offer för identitetsstöld är det viktigt att vara proaktiv. Genom att använda starka och unika lösenord, vara försiktig med att dela personlig information och övervaka dina finansiella transaktioner kan du minska risken för att ditt ID blir stulet. Denna förebyggande åtgärder är avgörande för att säkerställa din personliga integritet och ekonomiska säkerhet.